Geleceğin liderleri, Kapadokya'nın kültürel mirasını fotoğrafladı

'Hayalden Gerçeğe' projesi ile çocuklar hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Hayalden Gerçeğe' projesi ile çocuklar hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 3 yıldır yürütülen ve geleceğin liderleri olacak çocukların hayallerini gerçekleştirmeyi hedefleyen 'Hayalden Gerçeğe' projesinin 2012'deki ilk durağı Kapadokya oldu.

Hem bölge okullarından hem de Darüşşafaka'dan öğrenciler, Türkiye'nin doğal ve kültürel miraslarını fotoğraflarıyla belirlemek için Kapadokya'da buluştu. Bugün ve gelecek nesillerde yaşamları iyileştirmeyi amaçlayan P&G Türkiye'nin Darüşşafaka Cemiyeti işbirliği ile yürüttüğü 'Hayalden Gerçeğe' projesi kapsamında Kapadokyalı çocuklar tarihi, doğayı ve yöre halkını fotoğrafladı.

P&G tüm dünyada 'Yaşa, Öğren ve Başar' Global Yardım Platformu kapsamında projeler yürütüyor. Platformun Türkiye'deki adımı olan 'Hayalden Gerçeğe' projesinin ilk çalışması, 16 Nisan 2010'da Darüşşafaka Eğitim Kurumları bünyesinde hizmete açılan Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu ile başlamıştı. Projenin ikinci adımı, Türkiye'nin kültürel mirasını ve eşsiz doğal güzelliklerini çocukların çektiği fotoğraflarla ölümsüzleştirmekti. Bu hayalden yola çıkan çocuklar önce İstanbul, ardından Mardin, Hasankeyf, Safranbolu, Amasra, Efes, Şirince, Bursa ve İznik'i gezerek, bölgenin tarihi ve kültürel miraslarının fotoğraflarını çekmişti.

Projenin yeni adımında ise Darüşşafakalı çocuklar, Peribacaları ile ünlü Kapadokya'yı fotoğraflarıyla tesbit etti. Düzenlenen eğitim programı kapsamında fotoğraf çekmenin inceliklerini öğrenen Kapadokyalı çocuklar, hayallerini fotoğraf karelerine yansıttı. Kapadokya'da muhteşem bir coğrafyaya sahip Ürgüp ve Avanos'ta fotoğraf çeken çocuklar, bölgenin doğal güzelliklerini karelerinde görüntüledi.

P&G'nin desteği ile Darüşşafakalı çocukların önderliğinde sürdürülen 'Hayalden Gerçeğe' projesi; kültür, sanat ve bilim dalında geleceğin liderlerini yetiştirmek ve hayallerini gerçekleştirmek için tasarlandı. Proje, 3 yılda 15 binden fazla çocuğu ortak hayallerde buluşturmayı başardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber